Voordat de timbrado naar de show gaat en een goede competitie kan geven zal er toch een gedegen voorbereiding nodig zijn. Als u een gejaagd mens bent zal het ten koste van de timbrado gaan en doet u er goed aan een andere vogelsoort te gaan kweken die niet zoveel aandacht nodig heeft. De timbrado is gevoelig voor de omstandigheden waarin hij zijn prestaties moet leveren. En, laten we eerlijk zijn, ....is dat ook niet een beetje met ons zo? In een minder prettige werkomgeving kunnen we minder goed presteren. Welnu, de training begint al na de kweek. Alle timbrado's bij elkaar en zodra er een begint te zingen in een andere vlucht zetten bij de kandidaten voor de competitie. In deze vlucht is het aan te bevelen een twee- of drietal oudere mannen te plaatsen om de voorzang voor hun rekening te nemen. Uiteindelijk zullen we een vlucht met mannen hebben. Het kán voorkomen dat een pop ook aanstalten maakt om te gaan zingen maar dat komt niet écht uit de verf. Die valt er later vanzelf weer tussen uit en kan weer in de poppenvlucht.

 


 

Ongeveer vijf weken voor de show kunnen de kandidaten in de zangkooitjes geplaatst worden en nog in het vogelverblijf naast elkaar geplaatst worden. Zij kunnen dan wennen aan de kleine behuizing. Ze mogen (wat mij betreft) elkaar nog zien en ik zet dus nog geen schotjes er tussen.

 


 

Een week later plaatsen we de schotjes er tussen en gaan we ze observeren op zang en doen we een gordijn of klepjes er voor gedurende twee maal één uurtje. (Bijvoorbeeld van 09.00 - 10.00 uur en van 14.00 tot 15.00 uur) Het gordijn moet lichtdoorlatend zijn zodat we er achter nog makkelijk de krant kunnen lezen. De duur van de verduistering verlengen we gedurende deze week tot twee maal vier uur.

 

 


Drie weken van te voren is het aan te bevelen de vogels naar een drukkere plaats te verhuizen. Ik plaats ze dan ik de (open) keuken welke aan de woonkamer grenst. De derde week verduister ik ze bijna voortdurend en doe ongeveer twee maal per dag de verduistering OPEN gedurende een uurtje. De rollen zijn dan als het ware omgedraaid.

 


In de tweede helft van de derde week begin ik (als ik thuis kom van werk) de vogels 'uit' te zetten. Dat is een arbeidsintensief klusje en heb ik apart beschreven in de page "final training of the Timbrado's!" Je zult wel gemerkt hebben dat het werken en de training van timbrado's lang niet altijd samen op gaan, dus is het best wel belangrijk dat het "thuisfront" ook enthousiasme op kan brengen voor jouw hobby. Slechts dán kan er sprake zijn van optimale training!

 

Login

Om de verslagen te lezen moet u ingelogd zijn. U kan zich registeren met uw eigen unieke ID en paswoord. Na activatie van de webmaster krijgt u exclusieve toegang tot de verslagen. Hou er rekening mee dat u de login gegevens strikt privé houd. Registreren doet u door op "registreer" net hierboven te drukken.

Teller

280245
Vandaag
Gisteren
Deze Week
Vorige week
Deze maand
Vorige maand
Totaal
47
45
125
80389
797
1135
280245

Uw IP: 44.200.136.171
2022-09-28 22:38