This is the beginning of the final training. Before I put them on the table I make it absolutely dark for about 30 minutes!

De "final" training bestaat uit een zorgvuldige selectie van de kandidaten voor de competitie. Als je er van uit gaat dat je acht timbrado's laat deelnemen dan is het aan te bevelen om er minstens twaalf te trainen in de eerste fase. Zo langzamerhand zal blijken welke de acht beste zijn en het is natuurlijk ook altijd handig als je een "reserve" achter de hand hebt. Als de timbrado's na twee weken gewend zijn aan de kleine behuizing, de zangkast en het feit dat ze verduisterd zitten, dan heb je al gemerkt dat ze opleven en de "sterren van de lucht" zingen als ze in het licht geplaatst worden. Is dit niet het geval dan is er duidelijk iets mis. Het kan zijn dat ze te zwaar verduisterd zitten of dat er geen regelmaat zit in het openen van de klepjes en/of gordijnen.

 

 

1e selectie:
Je kunt ongeveer twee weken van te voren beginnen met het uitzetten van de timbrado's. Alvorens je ze op de tafel gaat zetten blindeer je de zangkast en/of koffer voor 100% gedurende 30 minuten. Ik zet ze de eerste keren allemaal tegelijk op de tafel en improviseer de afscheiding met de kleppen van de vervoerskoffer. Je kunt nu de volgorde bepalen aan de hand van het zang-enthousiasme van de timbrado's, de zangintensiteit en de variëteit. Hieruit maak je een eerste selectie.

 


2e selectie:
 Two weeks before the competition  I put them all together on the table sepperated by improviced wood.  I make the 1e selection by judging on enthousiasm, intensity and variëty.  Then I put the best on the bottum,  the 2e best on this one etc.etc Als je uit gaat van een stam en vier enkelingen dan zul je vier gelijkluidende timbrado's moeten uit selecteren. Het is handig even het kweekb

oek hier op na te zien want vaak zien we dat toch "familie" het dichtst bij elkaar zit. Verder begint de 2e selectie met de beste onder op te zetten en daarop de een-na beste, etc.etc. Je zet ze gedurende minimaal 10 dagen vo

or de show minstens één maal per dag uit. De eerste paar keer zet je er vijf op elkaar en darna houdt je er dus vier per sessie over. Vergeet niet dat je deze volgorde ook bedenkt bij het inbrengen van de show omdat ze zo op de stelling gaan en ook door de keurmeester op tafel gevraagd worden.

Dus: De beste is nr. 1 en de een-na beste = nr. 2, etc.etc.

Er komen dus de laatste 8 dagen 2 x 4 vogels op tafel. Een stam en vier enkelingen in twee training-sessies.

 


Verdere gewenning:
This is the last fase of training de timbrado's.  Every day ( 1 - 2 times) with four on the table. The best on the bottum, etc.  Several times on different places! On the toilet, in the badroom, and by friends! (breeders) The they are ready for the competition!Ook in dit proces zit voor de timbrado een zekere gewenning. Het is dus zaak dat er veel variëteit zit in de situaties waarin hij zijn lied moet laten horen. Als hij opeen vanuit zijn bekende "stekkie" verhuizen moet naar die onbekende ruimte op de

show dan kan het gebeuren dat hij zijn moet NIET open doet en dat op het keurbriefje "NG", oftewel "Niet gezongen!" staat, en dat vinden we geen van allen leuk. Ik kan u verzekeren dat de keurmeester dit nog het minste leuk vindt! Hij wil ook graag het mooie lied horen van deze "schone" zanger! Het is dus aan te bevelen de laatste dagen vóór de show de vogels in enkele andere lokaties te trainen. Of dit nu het toilet, de douche of bij een collega kweker gedaan wordt dat maakt niet uit. Hij zal wennen aan verschillende lokaties en op de show zijn beste lied ten gehore brengen.

 


De keuring wordt op de pagina "Keuring van timbrado's beschreven"! Mij rest niets anders dan u ontzettend veel succes te wensen bij de training van onze dierbare vrienden!

 

Login

Om de verslagen te lezen moet u ingelogd zijn. U kan zich registeren met uw eigen unieke ID en paswoord. Na activatie van de webmaster krijgt u exclusieve toegang tot de verslagen. Hou er rekening mee dat u de login gegevens strikt privé houd. Registreren doet u door op "registreer" net hierboven te drukken.

Teller

280237
Vandaag
Gisteren
Deze Week
Vorige week
Deze maand
Vorige maand
Totaal
39
45
117
80389
789
1135
280237

Uw IP: 44.200.136.171
2022-09-28 22:17